Vaste vakantiegangers van Lommels vakantiepark zijn razend na beslissing van Fedasil: “Die mensen komen zelfs in onze tuin urineren”

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Het asielcentrum in het vakantiepark Parelstrand in Lommel bereikt stilaan zijn maximum capaciteit van 950 personen. Dat zou zo volgende week moeten zijn.

In een brief naar de gasten met een vast verblijf zegt de directie van Oostappen Groep Vakantieparken - de uitbater van Parelstrand - dat ze op nadrukkelijk verzoek van Fedasil extra plaatsen zal voorzien. De asielzoekers verbleven aanvankelijk in een omheind gedeelte, maar dat gaat veranderen.

“Vanaf volgende week zullen er extra vluchtelingen opgevangen worden in de huuraccommodaties aan de rechterzijde van het park en de omliggende mobilhomes. De samenwerking wordt voortgezet tot eind augustus 2020”, zo staat in de brief te lezen.

“Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u de rust en ontspanning zult vinden die u van uw jaarplaats verwacht. Wij hopen op uw begrip voor deze situatie en hopen u met een gerust hart te kunnen ontvangen in vakantiepark Parelstrand”, schrijft de directie nog in de brief.

"Het is hier geen vakantiepark, maar wel Klein-Aleppo"

“Wij betalen 3.400 euro per jaar, plus extra kosten voor het gebruik van de nutsvoorzieningen, om met ons gezin te komen ontspannen in een natuurgebied”, reageert iemand in Het Belang van Limburg. “Maar vandaag straalt het Parelstrand allesbehalve de sfeer uit van een vakantiepark. Als ik er nu met mijn auto binnenrijd en de ronddolende asielzoekers zie, dan lijkt het eerder op Klein-Aleppo.”

De vakantiegangers storen zich aan de vluchtelingen. “In het begin zaten ze in een omheind gedeelte van de camping en hield de beveiliging toezicht, maar nu lopen ze overal rond. Ik hoor van buurtbewoners dat ze op de tuinmeubelen komen zitten of urineren in de planten.”

“Je merkt aan alles dat die mensen zich vervelen. Dat hier asielzoekers bijkomen, vind ik geen probleem, maar zorg ervoor dat ze een dagbesteding hebben."