Transseksueel geschokt na wat treinconductrice op lijn Brussel-Doornik gedaan heeft: "Ze werd steeds agressiever"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op de lijn Brussel-Doornik is het tot een stevige woordenwisseling gekomen tussen de treinbegeleidster en een werkneemster van Infrabel. De conductrice zou discriminerende opmerkingen over transseksualiteit gemaakt hebben.

Op de drukke trein vroeg de begeleidster aan de transseksueel om een tas van de bank te halen. “Dat heb ik gedaan maar ik heb er toch op gewezen dat de manier waarop het gevraagd werd agressief overkwam”, vertelde Bénédicte (pseudoniem) aan La Dernière Heure.

Daarop zou de begeleidster zich omgedraaid hebben en afscheid hebben genomen met een nadrukkelijk ‘Tot ziens, MENEER’. “Het is duidelijk dat ik een vrouw ben”, zegt Bénédicte. “Ze heeft het ongetwijfeld geraden door het geluid van mijn stem. Daarna begon ze steeds agressiever en luider tegen me te praten. Deze keer eindigde ze elke zin met een duidelijke ‘MEVROUW’.”

De conducteur van de trein vroeg een onderzoek naar verbale agressie, bedreiging en laster aan. Bénédicte vraagt hetzelfde omwille van discriminatie, morele schade en machtsmisbruik. De NMBS wou niet reageren bij La Dernière Heure.