Hevige kritiek aan adres van Harry en Meghan: "Ze zwemmen in het geld en dan tóch dit?!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De terugtreding van de Britse prins Harry en zijn vrouw, de Amerikaanse actrice Meghan Markle, blijft voor beroering zorgen. En niet enkel in het Verenigd Koninkrijk.

Het royalty-koppel is van plan om samen met hun zoontje Archie uit te wijken naar Canada, waar ze ook al verbleven tijdens de afgelopen feestdagen.

Het kostenplaatje voor de beveiliging van het paar is echter niet min: het bedrag wordt geschat op een slordige 1,9 miljoen euro per jaar.

Belastingen

Justin Trudeau, de president van Canada, heeft verklaard dat het land de beveiliging van prins Harry en Meghan Markle op zich zal nemen. Dat zorgt echter voor onrust bij een deel Canadezen, die plots via hun belastingen moeten meebetalen aan de verhuis van de royals.

Op sociale media klinken er negatieve boodschappen. "Ze mogen wonen waar ze willen, maar ze moeten zelf voor hun beveiliging betalen", klinkt het bijvoorbeeld. "Het zou een schande zijn, moesten wij daaraan moeten meebetalen. Ze hebben geld genoeg", schrijft iemand anders. Of nog: "Als we daar ook maar één cent aan moeten geven, verhuis ik."