Juf Stephanie kan het niet meer aan: “Als je dit leest, ben ik er niet meer”

door: PMN
Afbeelding bron: Bndestem.nl
Stephanie Berger-Debast (55) heeft een drastisch besluit genomen. De juf besloot om een einde te maken aan haar leven.

Stephanie Berger-Debast gaf les op een basisschool in Rotterdam. Ze kon haar werk als schooljuf niet meer aan. Dat meldt AD. Er waren veel te veel dingen waar ze zich aan ergerde. De juf had een klas vol moeilijke leerlingen die haar het leven voortdurend zuur maakte. Ze ging elke dag in tranen naar school.

Stephanie deed verschillende pogingen om met de directie van de school te praten, maar ze werd nooit gehoord. Het deed haar besluiten om een einde te maken aan haar leven.

"Als jullie deze kaart lezen, ben ik niet meer op deze wereld"

Op haar begrafenis liet de schooljuf tien A4’tjes voorlezen met dingen die volgens haar veranderd moeten worden. Ze hoopte dat de schooldirectie aanwezig zou zijn op haar uitvaart, al was het alleen maar uit respect en beleefdheid.

“Als jullie deze kaart lezen, ben ik niet meer op deze wereld. Ik heb zelf een einde aan mijn leven gemaakt, omdat mijn werksituatie niet meer houdbaar was. Ik voelde mij de laatste jaren door de directies van mijn werkgever de RVKO niet meer gewenst en ben zwaar onder druk gezet”, schreef ze.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.