Twee 15-jarige jongens uit het Antwerpse rijden tijdens dolle rit in op politie

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zaterdagavond besloten twee minderjarigen een ritje te maken met de auto. Het werd een dolle rit die eindigde met een achtervolging van de politie.

Twee 15-jarigen uit Kontich en Borsbeek maakten gebruik van een deelauto. Ze werden opgemerkt door de politie. Die hadden al vermoeden dat de twee te jong waren om te mogen rijden en wilden een controle uitvoeren.

“Maar toen sloeg de bestuurder op de vlucht”, zegt Lieselotte Claessens, woordvoerder van het Antwerpse parket aan Gazet van Antwerpen. “De politiemensen moesten wegspringen om niet aangereden te worden.”

De agenten zetten meteen de achtervolging in. De bestuurder van de vluchtende wagen botste daarna tegen drie geparkeerde auto’s. De vijf inzittenden konden te voet wegvluchten, maar met behulp van een politiehond konden ze allemaal ingerekend worden.

Ze werden zondag allemaal voorgeleid voor de jeugdrechter. Ze worden verdacht van informaticafraude omdat ze het systeem van Poppy misbruikten om als minderjarige een auto te kunnen gebruiken, en van gewapende weerspannigheid omdat ze met de wagen inreden op de politiemensen.