Frank Deboosere heeft echt geen goed nieuws: “Dit weer staat ons volgende week te wachten”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vannacht blijft het enkel in Hoog-België helder en daar dalen de temperaturen tot -7 graden. In Vlaanderen liggen de minima tussen -3 en 0 graden. Nevel en mist kunnen aanvriezen, en lokaal is wat motregen of motsneeuw niet onmogelijk. Voor volgende week voorspelt Frank Deboosere op en top herfstweer.

"Vrijdag krijgen we na het verdwijnen van het ochtendgrijs opnieuw wat opklaringen, vooral in het zuiden van het land. In Vlaanderen kan in de loop van de dag af en toe de zon doorbreken. De temperatuur ligt morgen rond een graad of 6, en er is weinig wind. De nacht van vrijdag op zaterdag wordt opnieuw vrij koud, met een aantal opklaringen en minima rond of net onder het vriespunt."

"Ook zaterdag start grijs, daarna probeert de zon erdoor te komen. Het wordt al wat zachter. We gaan zaterdag richting 7 of 8 graden. Zondag gaan we zelfs richting 9 of 10 graden, er zijn opnieuw veel wolken, en af en toe wat zon. Tegen zondagavond verschijnt er een regenzone en de wind wakkert aan. We gaan dan overschakelen naar een ander weertype."

"Begin volgende week wordt het bewolkt, winderig en zacht. Maandag halen we opnieuw 10 of 11 graden, met vrij veel wind. Het zal ook af en toe regenen, zeker in de nacht van maandag op dinsdag. Ook dinsdag verloopt wisselvallig. Het wordt dan eventjes wat koeler met 7 graden. Woensdag en donderdag blijft het wisselvallig en blijft het goed waaien. Samengevat wordt het volgende week zacht en nat herfstweer."