Frank Deboosere waarschuwt voor storm volgende week: “Dan kan het echt heel heftig worden”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vannacht blijft het droog met opklaringen. In de Ardennen kan er mist ontstaan. De minima liggen in Vlaanderen rond 3 graden. De komende dagen blijft het somber en herfstig. Volgende week zou er volgens weerman Frank Deboosere mogelijk een stormdepressie kunnen langskomen. Dat vertelde hij woensdagvoormiddag op Radio 2.

“Donderdag beginnen we met droog weer. Vooral in de Kempen en de provincie Antwerpen zijn er nog opklaringen. Geleidelijk aan wordt het somber en grijs. In de namiddag krijgen we van het zuidwesten lichte regen. De wind is opnieuw goed voelbaar. Het wordt wat warmer, met maxima rond 10, lokaal 11 graden. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag gaat het regenen.”

“Op vrijdag blijft het miezeren, en is het dikwijls somber en grijs weer. Er is vrij veel wind uit het zuidwesten. We krijgen een beetje een herfstgevoel, inclusief rukwinden tot 50 à 60 kilometer per uur. Het wordt 10 tot 12 graden, wat echt zeer zacht is. In de nacht van vrijdag op zaterdag volgt er nog meer regen.”

“Ook zaterdag wordt het zwaarbewolkt met buien. Er zijn weinig of geen opklaringen, en de wind waait opnieuw erg stevig. De temperaturen gaan opnieuw naar een lokale 11 graden. Ook zondag moeten we de paraplu opendoen. Er zou zondag zelfs veel regen kunnen vallen. Er zal ook veel wind staan. We gaan naar 12 of 13 graden.”

“Ook maandag zit er in de loop van de dag waarschijnlijk nog een regenzone aan te komen, bij een graad of 12. En dan is het nog niet afgelopen. Dinsdag zou er een kleine stormdepressie kunnen langskomen. Het is nog wat onzeker, maar dinsdag is er kans op héél veel wind, en nog een regenzone. Daarna koelt het af. Als de laatste weerkaarten juist zijn, zou het vanaf woensdag niet veel warmer worden dan 5 graden.”