Frank Deboosere kondigt serieuze weersverandering aan voor volgende week

door: Redactie
Vannacht gaat het miezeren. Het wordt erg zacht, met minima tussen 5 en 10 graden. Er is nog steeds veel wind, met rukwinden van zo’n 55 kilometer per uur. Vanaf volgende week ziet Frank Deboosere een opvallende weersverandering opduiken. Dat zei hij op Radio 2.

“Vrijdag wordt het alweer grijs. Misschien is het in het noordwesten een beetje droger, maar elders is er gemiezer. Het wordt 10 à 11 graden. Zaterdag zijn er opnieuw veel wolken. Er passeert eerst een stevige regenzone, in de namiddag zijn er nog een paar buien maar ook lange droge periodes. Er staat iets meer wind, met rukwinden tot 65 kilometer per uur. Het wordt 12 tot lokaal 13 graden. Ook zondag eerst regen, maar daarna dikwijls droog en zwaarbewolkt weer. We krijgen opnieuw 12 of 13 graden. Dat is echt zeer zacht. Zondag staat er ook veel wind, met rukwinden tot 70 kilometer per uur. Ook de nachten blijven zacht.”

“Maandag krijgen we opnieuw regen en veel wind, bij 12 graden. Dan verandert het. Gisteren dachten we nog dat het voor het midden van de week zou zijn, maar we schuiven het een dagje op. Dinsdag wordt het wisselvallig en ook koeler. We halen dan ‘maar’ 7 graden. Vanaf dinsdag krijgen we lucht met een meer polair tintje, en dan krijgen we meer opklaringen. Vooral woensdag en donderdag blijft het grotendeels droog, met af en toe de zon die schijnt. Maar dan krijgt we dus maxima rond een graad of 7.”