Hoofdcommissaris schetst realiteit: "Politiemensen zijn het beu en ik begrijp hen volledig"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay/Child Focus
Dat zes minderjarige jongeren die van zware criminele feiten worden verdacht moesten worden vrijgelaten wegens plaatsgebrek, heeft het debat geopend. Alain Meerts, eerste hoofdcommissaris van de politiezone K-L-M, lanceert een oproep voor de politiek.

Alain Meerts schetst de realiteit en dat is geen al te fraai beeld. "Ik ben niet verwonderd over het feit dat minder jongeren geïnteresseerd zijn om bij de politie te komen werken. Er is soms een gebrek aan respect  niet enkel naar de politiemensen toe maar ook voor het door hen geleverde werk", legt hij uit op de website van de politie.

Mogelijkheid creëren om kordaat op te treden

De korpschef legt enkele concrete vragen op tafel voor de beleidsmakers. Zo vraagt hij de nodige middelen voor politie en justitie en de nodige wetgevende initiatieven zodat kordaat kan worden opgetreden.

"Hetzelfde verhaal kennen we in het kader van geweld tegenover politiemensen. Ik vraag dan ook aan de politieke leiders in dit land om de nodige middelen te verschaffen aan politie en justitie, te stoppen met de besparingsdiscours en  om de nodige wetgeving goed te keuren die, wanneer nodig, aan politie en justitie de mogelijkheid geven om kordaat op te treden. Politiemensen zijn het beu. Ik begrijp hen volledig.

Tags politie