"Voorbije weken wilde N-VA een front vormen met de PS tegen Open Vld"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De oproep van N-VA om een Vlaams front te vormen, is bij Open Vld bijzonder negatief onthaald. Sinds voorzitster Gwendolyn Rutten enkele maanden geleden mee wilde stappen in het paars-groene verhaal van Paul Magnette, is de relatie met N-VA vertroebeld.

N-VA lanceerde de oproep om een Vlaams front te vormen na de njet van Paul Magnette (PS).Front vormen is oorlogstaal. "Daar doet Open Vld niet aan mee. Wij kiezen voor samenwerking. Niet tegen de anderen maar voor een beter België in alliantie samen met MR", liet Gwendolyn Rutten onmiddellijk verstaan.

Kandidaat-voorzitter Bart Tommelein drukte het nog steviger uit. Hij verwijst N-VA dat het de afgelopen tijd met PS onderhandelde.

"De voorbije weken zat N-VA wel aan tafel met de PS om een front te vormen tegen Open Vld en nu roept men de Vlaamse Liberalen op om Vlaams front te vormen."

Ook Tommelein benadrukt benadrukt de goede band van de liberale familie. "Front vormen is oorlogstaal. Daar doet Open Vld niet aan mee. Wij kiezen voor positief project met MR."