Paul Marchal vindt het verschrikkelijk: “Zo wordt Michelle Martin een slachtoffer terwijl ze een monster is”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Actrice Marie-Louise Stheins (63) begint op 3 april in Nederland aan een theatertournee met een voorstelling over Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux die werd veroordeeld voor opsluiting en foltering van zes meisjes.

Paul Marchal, vader van An, één van Marc Dutroux, zijn zes slachtoffers, vindt het toneelstuk verschrikkelijk. “Het is gebaseerd op het boek van Kristien Hemmerechts en dat is bijna een verheerlijking van Michelle Martin”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. 

“Er wordt naar haar gezocht als slachtoffer en niet als dader. Waarom moeten wij, als nabestaanden, dit allemaal nog eens meemaken? Waarom kan deze zaak niet gewoon rusten?“

“Je moet niet zoeken naar de mens achter Michelle Martin, want die is er niet. Net zoals Hitler geen mens is, maar een monster. Ik moet me neerleggen bij haar vrijlating en niemand kan dit toneelstuk verbieden, maar ik vind het pijnlijk dat het wordt gevoerd op de kap van de echte slachtoffers. Dit is kwetsend en ruikt eerder naar geldgewin of sensatie."