Marc Dutroux heeft belangrijk nieuws maar Paul Marchal gelooft hem niet meer: “Prietpraat van een psychopaat”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bruno Dayez heeft nieuws over zijn cliënt Marc Dutroux. Die wil de ouders van zijn slachtoffers iets belangrijk vertellen.

Volgens advocaat Bruno Dayez wil Marc Dutroux nu eindelijk vertellen wat er destijds allemaal gebeurd is met zijn slachtoffers en dit keer de échte waarheid. Hij zal hen een brief sturen.

“Als we die brief krijgen gaan we hem zeker openen en lezen”, reageert Paul Marchal in Dag Allemaal. Marchal zag zijn dochter An in de handen van Dutroux belanden. Ze overleefde het niet.

Paul Marchal gelooft niet meer in de goede intenties van Dutroux. “De man is een psychopaat. De kans dat hij de waarheid zal vertellen is nihil. Je verontschuldigen doe je bovendien niet per brief.”

Dutroux heeft al verschillende brieven geschreven naar de ouders van zijn slachtoffers. Meer dan tien jaar geleden wilde Dutroux ook al eens zijn versie van de feiten geven aan de ouders. Maar in plaats van die tekst aan de ouders te bezorgen, bood hij die te koop aan in de media. Niemand ging daar toen op in.

Paul Marchal twijfelt er niet aan dat Dutroux ook dit keer een verborgen agenda heeft. “Het past in de strategie van Dayez om hem vrij te krijgen. Schuldinzicht tonen is daarbij een belangrijke voorwaarde. Een paar jaar geleden schreef hij ons ook al een brief. Die stond vol prietpraat, dat zal nu niet anders zijn."