Grote ophef rond toneelstuk over Michelle Martin: "Ze is monster, maar ook mens"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Er komt een toneelstuk over Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux. Er zijn achttien voorstellingen van 'De vrouw die de honden eten gaf' gepland in Nederland.

De Nederlandse actrice Marie-Louise Stheins werkt voor het toneelstuk samen met de Gentse Julie Van den Berghe, die het stuk regisseert. Het duo hoopt op termijn het stuk ook in België te kunnen opvoeren.

"Michelle Martin is een monster, maar ook een mens. We moeten het juist over het menselijke hebben, je mag dat niet negeren, je moet er net naar kijken, eruit leren en het proberen te voorkomen in de toekomst", klinkt het in de Mediahuis-titels.

"Ons toneelstuk is niet sensationeel bedoeld. We doen dit niet om Martin ten opzichte van de slachtoffers goed te praten."

Vader van Eefje boos

Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, is niet opgezet met het toneelstuk. "Het is me een raadsel waarom iemand de behoefte heeft om over een meervoudig veroordeelde crimineel boeken en theaterstukken te schrijven. Dan heb je de kern van het drama niet begrepen", reageert hij in Het Belang van Limburg.