Grote paniek in het land door coronavirus: Viroloog Marc Van Ranst doet oproep

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is nu ook in ons land grote paniek uitgebroken om het coronavirus. Nu het coronavirus geen ver-van-mijn-bedshow meer is, zijn veel Belgen in paniek geraakt.

Er is bij de apothekers een enorme vraag naar mondmaskers. Van 's morgens tot 's avonds komen mensen langs”, zeggen ze bij Goed Apotheek in de Mechelse IJzerenleen aan Gazet van Antwerpen. “Ze zijn bezorgd, want het coronavirus is nu heel dichtbij. En de volgende dagen komen steeds meer Belgen terug uit vakantie, onder meer uit Italië en Tenerife.”

Mondmaskers
Viroloog Marc Van Ranst zegt dat het niet de bedoeling kan zijn dat we allemaal gaan rondlopen met mondmaskers op. “Zorg dat er genoeg overblijven voor hulpverleners en risicoberoepen”, reageert Van Ranst in Het Nieuwsblad.

Hij roept om op andere maatregelen te nemen. “Hoest of nies niet in de richting van een ander. Was je handen met zeep, voor elke maaltijd en na een busrit, het werk of een trip naar de supermarkt. Geef geen kus of hand. Ga niet werken als je ziek bent. Als in ons land besmettingen blijken, dan is het ook aangeraden om massa-evenementen te vermijden.