Opgelet want het gaat opnieuw sneeuwen in Vlaanderen, en dat is nog niet alles: “Het kan zeer pittig tekeergaan”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews/Noodweer Benelux
In de nacht van woensdag op donderdag wordt het droog, maar wel koud. De minima liggen in Vlaanderen maar net boven het vriespunt. Het zou morgenochtend glad kunnen zijn op de weg, dus wees voorzichtig. Voor morgen voorspelt weerman Bram Verbruggen kans op sneeuw voor het hele land.

“Donderdag begint koud en glad, maar op de meeste plaatsen nog droog. In de loop van de ochtend verwachten we winterse neerslag vanaf de kust. Dat gaat dan om smeltende sneeuw of sneeuw. Er kan ook in Vlaanderen enkele centimeters sneeuw vallen. In de Ardennen spreken we opnieuw van 25 tot 30 centimeter. Hoe dichter bij de Franse grens, hoe groter de kans dat die neerslag gewone regen zal zijn. De wind waait morgen uit alle richtingen. We beginnen donderdag met matige wind uit het zuidoosten. Na de middag draait de wind naar het noorden tot het noordwesten, en die wordt krachtig met felle rukwinden, zeker in het zuiden van het land kan het pittig tekeergaan met windstoten tot 100 kilometer per uur”, voorspelt weerman Bram Verbruggen op Radio 2.

“Vrijdag wordt het rustiger. De dag start koud, maar we gaan naar 7 graden, met een aantal mooie opklaringen. ’s Avonds verwachten we regen vanaf de kust. Die regen blijft hangen op zaterdag. Het wordt een kletsnatte, maar zachte dag met zo’n 12 à 13 graden. Er staat ook opnieuw heel veel wind. Ook zondag staat er opnieuw veel wind en krijgen we enkele buien over ons heen, ’s avonds gaat het regenen.”

“Ook volgende week krijgen we nog op en top kwakkelweer. Maandag wordt het zeer wisselvallig en winderig. Dinsdag wordt droger, maar woensdag krijgen we opnieuw een aantal maartse buien. De temperaturen komen volgende week uit op normale waarden rond 6 à 7 graden.”