Vrouw uit Puurs sterft na het drinken van één slok wijn: Dit is vermoedelijk de reden

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 41-jarige vrouw uit Puurs is gestorven na het drinken van wijn. De vrouw liet het leven na het dronken van één slok wijn.

Het is een groot mysterie hoe de vrouw om het leven kon komen na het drinken van een slok wijn. De feiten dateren al van 17 december vorig jaar. “Uit het gerechtelijk onderzoek is nu gebleken dat de vrouw een dodelijke hoeveelheid vloeibare MDMA en MDA (bestanddelen van xtc, nvdr.) in haar bloed had”, zegt het parket in Het Nieuwsblad.

Er zijn wel een aantal dingen die meteen opvallen. Zo had de fles een witte kurk , terwijl die normaal zwart is. Het kan verwijzen naar het drugsmilieu. Die gebruiken wel vaker ­wijnflessen om MDMA of ­cocaïne in vloeibare vorm te transporteren omdat dat niet opvalt en de oorsprong van de drugs ­moeilijker te achter­halen is. 

Het is een belangrijke piste in het onderzoek. Is de vrouw het slachtoffer geworden van drugshandel? Kwam de verkeerde fles in de verkeerde handen? Dat moet verder onderzoek uitwijzen. De ­eigenaar van het wijnmerk sluit uit dat de drugs tijdens het bottelen werden ­toegevoegd. 

Tags puurs wijn