Van Ranst heeft belangrijke boodschap: "Zó kunnen we meer doden vermijden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Viroloog Marc Van Ranst sluit niet uit dat er de komende dagen nog meer mensen in ons land zullen bezwijken aan het coronavirus. Hij roept op om alle maatregelen in acht te nemen.

"Van veel mensen die we tegenwoordig testen, weten we niet hoe ze besmet zijn geraakt. De link met die reizen is er niet meer. Dit virus circuleert hier lokaal", zei Van Ranst op VTM Nieuws.

"Dit toont aan dat we heel erg moeten inzetten op maatregelen om verdere verspreiding te vertragen en te vermijden. Als iedereen zijn best doet, kunnen we doden vermijden, en wel als volgt: wanneer je in een ziekenhuis komt en er lege ziekenhuisbedden zijn op intensieve zorgen en je daar goed behandeld kan worden, is de kans op genezing veel groter dan wanneer alle intensieve bedden vol liggen en je in een gewoon bed moet opgenomen worden."

Rusthuis

Van Ranst schaart zich achter de beslissing van Wouter Beke om bezoek te verbieden in rusthuizen. "Ga niet op bezoek. We moeten de bejaarde mensen zoveel mogelijk sparen van bezoek." Hij raadt ook ziekenhuisbezoeken af.