Maggie De Block na nieuwe ingrijpende maatregelen: “Op een moment besef je dat dit niet meer normaal is”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De federale regering heeft drastische maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Lessen in de scholen worden opgeschort. Cafés en restaurants moeten dicht. Winkels die niet essentiële dingen verkopen moeten ook sluiten tijdens het weekend.

Alle maatregelen gelden tot 3 april. “We gaan elke dag monitoren hoeveel nieuwe mensen er zijn opgenomen in de ziekenhuizen. We willen de snelheid waarmee het coronavirus zich nu aan het verspreiden is, afremmen”, reageert minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) bij VTM-Nieuws.

Die derde april is het begin van de paasvakantie. “Hopelijk komt er nu wat minder volk bij elkaar. We gaan goed voor elkaar moeten zorgen. Een paar dagen geleden hadden we een tiental mensen in het ziekenhuis. Maar daar zijn heel veel mensen op enkele dagen bijgekomen. Dan besef je van: ‘Dit is niet normaal’.”

“Een virus heeft altijd dezelfde curve. Er is eerst een stijging en dan sterft het virus uit. Het zal misschien wat langer bij ons blijven, maar we willen dat minder mensen getroffen worden. Het virus kan moeilijk tegen zonlicht, maar we zitten nu helaas niet in zomermaanden."