Hoeveel procent wordt écht zwaar ziek van corona? Minister De Block geeft het antwoord

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Heel de wereld is in de ban van het coronavirus. Ook België wordt volledig in de greep gehouden door het virus dat zich razendsnel verspreidt. Maar hoeveel procent van de mensen die besmet geraken, wordt ook écht ziek?

Om te vermijden dat het virus zich in snel tempo verder blijft verspreiden, moeten (nauwe) contacten tussen burgers vermeden worden. Zeker aangezien de meeste mensen die het coronavirus oplopen, er niet heel erg ziek van worden.

"Het virus is niet gevaarlijker geworden nu. We zien dat 80 procent van de mensen maar milde symptomen hebben. Vijftien procent van de mensen hebben toch wel ernstigere klachten, dat kan tot een longontsteking gaan", licht minister Maggie De Block toe bij Radio1.

Overvolle ziekenhuizen vermijden

Voor vijf procent van de mensen wordt het intensieve zorgen met beademing. Die laatste 20 procent van de mensen die er echt ziek van worden, komen in onze ziekenhuizen terecht. We hebben een goede capaciteit, maar we moeten toch zorgen dat die niet allemaal op een paar weken tijd in onze ziekenhuizen terechtkomen want dan kunnen de ziekenhuizen dat niet meer aan."