Marc Van Ranst gaat nog een stap verder: "Echt geen goed idee om die familiefeestjes te laten doorgaan"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De federale regering heeft verregaande maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Viroloog Marc Van Ranst gaat zelfs nog een stap verder.

"We hebben niets te bieden tegen het coronavirus. Mensen hebben geen anti-lichamen, er is geen vaccin. We gaan met z'n allen onze houding moeten veranderen. Het coronavirus is hier en zal zich verder verspreiden", merkt viroloog Marc Van Ranst op in Vandaag.

"Je moet ook voorzichtig zijn met winkelwagentjes want daar kan ook het virus zitten. De oplossing is dat wanneer je terug thuis bent, je handen wassen. Dan is het weer weg."

"De beste manier om het virus over te dragen is hoesten. Dat is een snelweg om het virus door te geven. Eigenlijk zou je je partner ook niet meer mogen kussen, maar dat is ook maar triest. Het heeft geen zin om dergelijke maatregelen te verkondigen als je weet dat het toch niet gaat lukken".

En wat met de etentjes, doop - en trouwfeesten? "Je moet kijken op welke van die evenementen er een mix van generaties is. Je moet vermijden dat kinderen in contact komen met oudere mensen. Als er een verjaardagsfeestje is van bijvoorbeeld je kind en de grootouders zijn daar ook, dat mag je niet laten doorgaan. Dat is echt geen goed idee."