Opnieuw 133 nieuwe gevallen van coronavirus, weer persoon gestorven: “Onverantwoord gedrag”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn opnieuw een pak mensen besmet geraakt met het coronavirus. Het Crisiscentrum haalt hard uit naar de mensen die aan het hamsteren zijn gegaan.

Er zijn opnieuw 133 nieuwe gevallen van patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Dat zegt het Crisiscentrum op een persconferentie. “Het merendeel daarvan komt uit Vlaanderen. In totaal 689 bevestigde gevallen, waarvan vier overlijdens. Het gaat dan telkens om bejaarde mensen.”

“In de ziekenhuizen zijn er 97 patiënten die het coronavirus hebben. Daarvan zijn er ook enkele die op intensive care liggen. De maatregelen van deze week vragen veel inzet van overheid en bevolking.” 

Meewerken
“Het is belangrijk die iedereen meewerkt. Hoe strikter we dit opvolgen, hoe groter de impact zal zijn. Het is te betreuren dat er gisteren nog lockdown-parties zijn geweest.” 

“Het is ook niet goed dat men gaan hamsteren. Dat is nergens voor nodig en is geen verantwoordelijk gedrag. We moeten dit voor elkaar doen en de zwakkeren in de samenleving die niet bestand zijn tegen het virus. Als we hier allemaal samen aan meewerken, gaat dit lukken."