Dit wordt de oplossing voor de Champions League en de Europa League

door: BVDO
De UEFA zit met de handen in het haar. Er is niet alleen het EK dat wel eens zou kunnen opschuiven, maar ook de Champions League en de Europa League moeten nog een oplossing krijgen.

Al blijft de grootste vraag in de eerste plaats of er dit seizoen nog gevoetbald zal worden. In de Champions League zijn op dit moment al vier ploegen geplaatst voor de kwartfinales: Leipzig, PSG, Atletico Madrid en Atalanta Bergamo. De andere ploegen moeten nog de achtste finales afwerken omdat die afgelast werden. In de Europa League zijn er nog maar enkele duels van de achtste finale afgewerkt.

Het grote probleem? Tijd vinden in de agenda. De beste oplossing wordt tijd besparen. Volgens de Spaanse krant AS wordt er gedacht om beide competities te laten eindigen met een Final Four, waarbij halve finale en finale op enkele dagen gespeeld worden, zoals in de zaalsporten. Istanbul zou de gaststad worden voor de Champions League, Gdansk voor de Europa League.

Het grote probleem is dat de kwartfinales en soms zelfs de achtste finales nog afgewerkt moeten worden, iets waarover er op dit moment nog totaal geen duidelijkheid is. Morgen worden de verschillende scenario's besproken op een vergadering bij de UEFA, maar dat het niet gemakkelijk zal worden lijkt nu al zeker.