Minister Maggie De Block heeft cruciaal nieuws in de strijd tegen het coronavirus

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Maggie De Block (Open Vld) heeft belangrijk nieuws in de strijd tegen het coronavirus. De minister van Volksgezondheid laat weten dat deze week 500.000 mondmaskers aan België zullen worden geleverd.

Maandag worden al 300.000 mondmaskers geleverd in Luik en de rest van de week zal een tweede deel van de levering volgen. Dit is cruciaal nieuws want de nood aan mondmaskers is gigantisch. Verscheidene ziekenhuizen lanceerden al oproepen aan burgers die mondmaskers zouden hebben om deze te doneren.

De 500.000 mondmaskers worden geschonken door de Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation, samen met 30.000 testkits. "Ik wil hen oprecht bedanken om België te ondersteunen in de strijd tegen Covid-19", reageert Maggie De Block op haar website.

Zorgverleners krijgen als eerste mondmaskers

De zorgverleners zullen nu als eerste voorzien worden van de mondmaskers. “Onze zorgverleners staan in de frontlinie in de strijd tegen het nieuwe coronavirus, we moeten hen zo goed mogelijk beschermen. Ook de extra testkits zijn belangrijk, want daarmee kunnen we mensen met verdachte symptomen zo snel mogelijk testen.”