"Bel hiervoor niet naar het noodnummer, je zal ook zonder overleven": Amerikaanse politie doet ongeziene oproep aan burgers

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Door de coronacrisis zijn heel wat mensen aan het hamsteren gegaan en daardoor zijn er regelmatig lege winkelrekken. Ook in Amerika.

Net als bij ons hamsteren mensen in Amerika ook toiletpapier. Wat meer is, de Amerikaanse burgers bellen dan naar net noodnummer 911.

"Het is moeilijk te geloven dat we dit zelfs moeten posten. Bel niet naar het nummer 911 enkel omdat je geen toiletpapier meer hebt. Je zal overleven zonder onze hulp", schrijft de Newport Oregon Police Department op zijn Facebookpagina.

Hun post wordt helemaal te gek voor woorden als je verder leest. Ze sommen immers verscheidene alternatieven op uit de geschiedenis op.

"Zeelieden gebruikten oud touw gedrenkt in zout water. De oude Romeinen gebruikten een zeespons op een stokje, ook gedrenkt in zout water. Wij zijn een kustplaats. We hebben een overvloed aan zout water beschikbaar. Er werd ook gebruik gemaakt van zeeschelpen."