Bart De Wever neemt drastisch besluit nadat mensen in zijn omgeving het coronavirus hebben opgelopen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever gaf een exclusief interview aan Gazet van Antwerpen. Hij verscheen daar met een zwart mondmasker op. Dat was wel heel opvallend.

In de entourage van Bart De Wever doken de voorbije week enkele mensen die besmet zijn met het coronavirus op. Onder andere de huisarts van De Wever is besmet en zit thuis in quarantaine. Antwerp N-VA-schepen Fons Duchateau, een dichte collega van De Wever, liet weten ondertussen met kortademigheid na zijn besmetting in het ziekenhuis te zijn opgenomen.

Bart De Wever liet zich begin vorige week testen op het coronavirus en die test bleek negatief te zijn. Het is dan ook een vreemde uitleg die hij gaf waarom hij met dat opvallende mondmasker rondloopt. "Ik ontmoet zo veel mensen. Sommigen onder hen zijn later ziek geworden en ik wil zeker niemand van ons noodteam aansteken. Als zij uitvallen, hebben we een probleem."

De Wever hekelt ook dat mensen de voorschriften om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus nog steeds aan hun laars lappen. En daarvoor wil hij zelfs wetten overtreden. "Ik zal het zelf maar zeggen: we hebben de taalwetgeving aan de kant geschoven. Dat iemand mij daar maar voor vervolgt, maar we communiceren nu in alle mogelijke talen met onze inwoners: Russisch, Pools, Berbers, Chinees ... We stellen vast dat anderstaligen soms helemaal niet goed geïnformeerd zijn."