“Werkgevers die dat verbieden, moeten weten dat dat levens zal kosten”

door: PMN
Afbeelding bron: carriere.nu
Heel veel mensen werken van thuis uit. Het is één van de maatregelen om het coronavirus in te dijken. Maar niet iedereen werkt van thuis uit.

Dinsdag trok tien procent van alle mensen wel nog naar hun werk terwijl ze het werk perfect van thuis uit konden doen. Dat blijkt uit een enquête van een enquête van de Universiteit Antwerpen bij 560.000 Belgen.

De online enquête werd dinsdag tussen 12 en 20 uur afgenomen. Professor en vaccinoloog Pierre Van Damme zegt zich zorgen te maken. Dat zegt hij in Het Nieuwsblad. 

“Werkgevers moeten weten dat dat levens zal kosten. We weten dat de resultaten niet representatief zijn, maar we beschouwen het als een barometer die we de komende weken kunnen gebruiken om te zien hoe de situatie evolueert. 104.000 mensen hadden aangegeven dat ze vorige week nog niet van thuis werkten en nu wel. Dat is positief.”

Maar er zijn ook nog veel mensen die denken dat ze niet van thuis uit mogen werken van hun baas. We moeten werknemers empoweren, zodat ze dat thuiswerk opeisen. Anderzijds moet een aantal werkgevers nog overtuigd worden. Maar ze moeten weten dat het levens zal kosten."