Paul D'Hoore geeft gratis financieel advies: "Dit mag je nu zeker niet laten schieten"

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
De coronacrisis heeft ook zijn gevolgen voor beurzen en beleggingen. Paul D'Hoore geeft alvast één goed advies. Ook al gaat alles in het rood, pensioensparen blijft heel belangrijk en brengt sowieso op lange termijn op.

De beurzen kregen de afgelopen weken een ferme tik en veel pensioenspaarfondsen staan dan ook op een lager niveau dan pakweg een jaar geleden. Maar beleggingen in aandelen brengen op de lange termijn sowieso op als je goedkoper kan aankopen. En daarvoor is een crisis het ideale moment.

Financieel expert Paul D'Hoore laat horen dat we zeker het pensioensparen in aandelen niet mogen laten schieten. Meer dan anderhalf miljoen Belgen doen dat al jaren. "Mensen die zien dat hun fonds lager staat dan een jaar geleden verliezen misschien het enthousiasme om een nieuwe storting te doen. Dat is natuurlijk fout", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Vooral de timing van nieuwe stortingen is belangrijk. Het moet niet nu direct gebeuren, maar wel tijdens de crisis. "Maar als we ervan uitgaan dat het maanden duurt voor een beurscorrectie wordt goedgemaakt, is er geen haast bij om je pensioenspaarfonds aan te vullen. Je moet het natuurlijk wel doen in deze periode van daling."