Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt uit naar Wilmès: "Zo harteloos, ik kan dat niet begrijpen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft een open brief gestuurd door naar premier Sophie Wilmès. De voorzitter is niet te spreken over de huidige gang van zaken. Hij haalt dan ook stevig uit.

Tom Van Grieken (Vlaams Belang) is er niet over te spreken dat dat zijn partij niet betrokken werd in de gesprekken tot het vormen van een nieuwe federale regering". U beloofde in het parlement dat u élke partij die de coronavolmacht steunt, zou betrekken bij de opvolging ervan. Het is tijd voor nationale eenheid, zei u met een uitgestreken gezicht. Het Vlaams Belang toonde zich pragmatisch en bereid om die volmacht te steunen. Het coronamonster kunnen we alleen maar samen verslaan", schrijft Van Grieken.

Het is dan ook onvoorstelbaar dat u uw plechtige belofte nu al verbreekt. U nodigde alle partijen uit… behalve het Vlaams Belang. Zijn Vlaams Belangers die hun gezondheid op het spel zetten als arts of verpleegkundige dan van geen tel voor u? Zijn onze geliefde familieleden, die zich als transportarbeider, dokwerker of als supermarktpersoneel blootstellen aan het coronavirus om uw land draaiende te houden, dan irrelevant voor u?"

"Kan u zich niet inbeelden dat er onder de zovele zelfstandigen, die niet weten of ze dit ooit financieel te boven gaan komen, ook Vlaams Belangers zitten? Bent u dan echt niet bezorgd over onze ouders en onze grootouders die nu angstig thuis of in een rusthuis afgesloten zitten?"
 
"Dat u, zelfs vandaag, 810.000 burgers uitsluit, dat gaat er bij mij niet in.
Dat u, zelfs vandaag, liever politieke spelletjes blijft spelen, dan het coronamonster samen te verslaan, dat gaat er bij mij niet in.
Dat u, zelfs vandaag, burgers opdeelt in eerste- en tweederangsburgers enkel omdat ze op de ‘foute’ partij stemden, dat gaat er bij mij niet in."
 
"Ik hoop dat u uw harteloze beslissing intrekt en de volgende vergadering de tweede partij van uw land wél betrekt."
 
Anders stelt u me niet alleen teleur als premier, maar vooral als mens.