Respect krijgen tijdens de coronacrisis: "Mensen vinden ons plots niet meer raar"

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Van thuis uit werken en het onderwijs van de kinderen regelen. Het kan nu even niet meer anders. Een West-Vlaams gezin dat sinds vorig jaar bewust voor thuisonderwijs koos, krijgt eindelijk het nodige respect.

Het was een heel bewuste keuze die Lindsey Knockaert en haar man Stefan Vanbrabant uit Moerkerke bij Damme in maart 2019 maakten. Hun kinderen Maithé en Roan, respectievelijk acht en tien jaar oud, kregen van dan af aan thuisonderwijs. Omdat het onderwijs niet aan hun noden kon voldoen, maar ook omdat de kinderen er zelf om vroegen.

Het onbegrip was groot het voorbije jaar, maar sinds de coronacrisis krijgt het gezin veel respect voor hun zelfgekozen situatie. "Ik krijg nu vaak de reactie dat wij toch geluk hebben", vertelt mama Lindsey aan de Krant van West-Vlaanderen. "Omdat wij als geroutineerde thuisonderwijzers weten hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Plots zijn we niet meer zo raar."

Thuisonderwijs is veel meer dan een kopie maken van een schoolse situatie. Al zijn de mogelijkheden nu ook wel beperkt door het verbod om buiten te gaan. "Als je wat creatief bent, kan je nog altijd heel veel doen. Die creativiteit is ook wel wat typisch voor thuisonderwijzers. En als je het zelf niet meer weet, vraag het dan gewoon aan de kinderen!"