Boomsnoeier sterft na ongeval met kettingzaag: "Het was pure horror"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De 67-jarige Eric Gielen uit Lanaken is woensdag om het leven gekomen tijdens snoeiwerken aan een boom. Zijn kettingzaag sloeg om onbekende redenen in zijn arm.

Het echtpaar bij wie de snoeiwerken uitgevoerd werden is nog altijd ondersteboven na het ongeval dat Gielen het leven kostte. “Dit is verschrikkelijk. De tuinman was dinsdag ook al komen snoeien, want de bomen waren werkelijk veel te hoog geworden. Hij was een ervaren en deskundig man die dit soort werk wellicht al meer dan dertig jaar deed. Het was routinewerk voor hem en nu dit. Neen, we zijn er echt niet goed van. Dit is pure horror.”

De kettingzaag moet bij een handeling in de arm van de man geslagen zijn. "De snoeier hing vast in de boom op zo'n acht, negen meter hoogte. Hij verloor heel wat bloed aan zijn linkerarm en was toen al niet meer bij bewustzijn vermoed ik." Na enkele minuten waren de hulpdiensten al ter plaatste. Men probeerde de man nog te reanimeren nadat hij bevrijd was, maar dat was tevergeefs.

De arbeidsauditeur en arbeidsinspectie kwamen langs om de situatie in te schatten. Het lichaam van Gielen werd daarop vrijgegeven en er werd slachtofferhulp aangeboden aan de familie en getuigen van het ongeval.