Psycholoog is overtuigd: "Jonge mensen moeten ons redden"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De coronacrisis maakt het ons allemaal ontzettend moeilijk. Een mentaal dipje lijkt niet veraf, maar omdat we goed geïnformeerd worden en veel aan elkaar hebben, zullen we hier sterker uitkomen.

Voor veel mensen lijken we in een apocalytische wereld terecht te komen, maar volgens de Nederlandse psycholoog Erik Matser wordt de wereld alleen maar beter na de coronacrisis. "We gaan terug naar onze roots", zegt hij aan De Telegraaf. "We leren dat we iets voor een ander moeten doen en dat geeft een positief gevoel en energie."

De verandering in ons dagdagelijkse gedrag is ontzettend groot. De aanpassingen die we moeten doen door de regering zijn extreem. Alles wat normaal was, kan nu niet meer. "We moeten de strategie van onze leiders volgen en luisteren naar de redenen die ze ervoor geven. Dat geeft rust en zekerheid."

Vooral bij de jongeren is een kentering in het gedrag enorm nodig. "We krijgen allemaal een hele grote klap te verwerken. Daardoor gaat het individualisme, het zich van de groep afkeren, van vooral veel jonge mensen veranderen. Het worden wij-denkers. Straks gaan we veel meer op elkaar letten."