Burgemeester van Koksijde op ramkoers met Maggie De Block over asielzoekers: “Van de pot gerukt”

door: PMN
Afbeelding bron: Focus/W-TV
Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde, besliste vorige week dat 300 asielzoekers moeten binnenblijven tijdens de coronacrisis. Een maatregel waar minister Maggie De Block niet over te spreken is.

Minister Maggie De Block wil dat de burgemeester de maatregel meteen ongedaan maakt. “Deze maatregel is niet nodig en ook nog eens buiten proportie”, vindt De Block.

Maar burgemeester Vanden Bussche heeft geen oor naar de bezwaren van de minister. Bovendien heeft er in het asielcentrum nu ook iemand de symptomen vertoont van het coronavirus. “Het is niet fijn dat men mij als burgemeester daar zelfs niet van op de hoogte heeft gebracht”, reageert de burgemeester bij Focus/W-TV.

“Daardoor hebben we geen maatregelen kunnen nemen. Ze waren ook van plan om daar nog eens 20 extra mensen onder te brengen. Dan heb je nog meer volk onder elkaar. Dat is echt geen goed idee.”

"Van de pot gerukt"
Vanden Bussche is het dan ook niet eens met de kritiek van De Block. “Dat is allemaal van de pot gerukt”, gaat hij verder. “Wij hebben ook de mensen die een tweede verblijf hebben en hier niet mogen komen. Ook onze senioren moeten in het woon-zorgcenter blijven.” 

De burgemeester wil dat er spreiding komt voor die driehonderd asielzoekers. “Desnoods trekken we naar de Raad Van State. Dat wordt ook aangeraden door onze advocaat. Ik ga er voor vechten dat het asielcenter gesloten blijft.”