Vlaams Belang grijpt in: “Het blunderboek van Maggie De Block en de regering wordt elke dag dikker”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Vlaams Belang kan het niet meer aanzien. De partij is niet te spreken over hoe Maggie De Block en de regering de coronacrisis aanpakken.

Volgens het Vlaams Belang wordt de huidige coronacrisis in ons land op een “amateuristische wijze” aangepakt. De partij diende daarom vrijdag in de Kamer een officieel voorstel in om een parlementaire onderzoekscommissie op te richten die de Belgische aanpak van de huidige crisis dient te evalueren.

Het Vlaams Belang hekelt onder meer “de verschrikkelijk slechte communicatie” van de federale regering. Zo verwijst de partij naar de uitspraak van Maggie De Block op 21 januari dat er geen aanwijzingen waren dat ons land in een grootschalige gezondheidscrisis zou belanden. De partij verwijst ook naar het ontbreken van een strategische voorraad aan mondmaskers, het vernietigen maar niet vervangen van mondmaskers, het plaatsen van bestellingen bij dubieuze firma’s, het veel te laat screenen van reizigers op de luchthaven en dergelijke meer.

Blunders
“De blunders van de federale regering zijn intussen talrijk en gaan onverminderd verder. Vorige week nog vonden binnenlandminister Pieter De Crem (CD&V) en De Block het nodig om elkaar openlijk tegen te spreken over wat mag en niet mag rond fietstochten”, zo zegt Kamer-fractievoorzitter Barbara Pas (Vlaams Belang).

“Nochtans zijn beide excellenties van hetzelfde federale niveau. Deze blunders en slechte communicatie zijn bijzonder nefast voor een efficiënte aanpak van wat toch een zeer ernstige crisis is.”

"Een gedegen parlementair onderzoek kan en moet ervoor zorgen dat – in het geval er in de toekomst nog een dergelijke pandemie uitbreekt – eerder wordt ingegrepen, een degelijk uitgewerkt noodplan voorzien is, strategische voorraden aanwezig zijn en er veel beter gecommuniceerd wordt, zodat zulke blunders zich niet meer kunnen herhalen.”