Rutten en Francken luiden alarmbel: "Kliklijnen en warmtedrones gaan te ver" & "Geen politiestaat organiseren"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het naleven van de strenge coronamaatregelen is ontzettend belangrijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te kunnen gaan. De politie kijkt toe op de naleving van de quarantainemaatregelen, maar men mag hier niet té ver in gaan.

Politie gebruikt onder meer drones en warmtezoekers om mensen te controleren en er is een kliklijn om mensen die aan de kust in hun tweede verblijf vertoeven aan te geven.

Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Theo Francken (N-VA) zijn het erover eens dat we moeten opletten om niet te ver te gaan. "De rechtstaat moet wel overeind blijven."

"Laten we ons, ook bij goed weer, aan de coronamaatregelen houden. Samen komen we hier door", roept Gwendolyn Rutten op. "De politie moet hier mee over waken. Maar de rechtsstaat moet wel overeind blijven. Ook in uitzonderlijke tijden. Kliklijnen, warmtedrones en ongeoorloofde woonstbetredingen gaan te ver", vindt de voorzitster van Open Vld.

"Drones, warmtezoekers, kliklijnen, ... Deze volmachtenregering moet Corona bestrijden, geen politiestaat organiseren", klinkt het ook bij Theo Francken.