MR-voorzitter Bouchez: "Maggie De Block toont niet genoeg gevoeligheid"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In Wallonië is men niet bepaald pro Maggie De Block de laatste dagen. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez probeert wat te duiden waar het fout loopt, maar hij vindt de vraag naar het ontslag van De Block niet op zijn plaats.

In Wallonië werd al luid geroepen om het ontslag van De Block te eisen. "Van zo'n crisis gebruikmaken om achter ­iemands scalp te gaan, is gewoon niet ernstig", vertelt Georges-Louis Bouchez aan De Standaard. "Stel je nu eens één minuut voor dat we nu, op dit moment, zouden wisselen van minister op zo'n cruciaal departement. Er zullen niet plots duizend mensen minder besmet zijn met het coronavirus en er zullen ook niet plots 2 miljoen mondmaskers uit de lucht vallen."

En die kritiek heeft uiteindelijk meer met haar uitstraling dan met haar beslissingen te maken. "Maggie spreekt Frans, ja. Maar … de toon is niet helemaal hetzelfde als bij een Franstalige, zie je. Met haar woordkeuze wekt ze soms de indruk dat ze niet genoeg, euhm ... ­gevoeligheid toont. Haar communicatie kan daardoor soms wat problematisch over­komen."

Ook over mondmaskers bijvoorbeeld laaien de discussies de laatste dagen hoog op. "Er is in 2007 een beslissing genomen om de stock op een andere manier te beheren, en daar is nu, in 2020, nog altijd geen resultaat van te zien. Dat is dus ofwel een verantwoordelijkheid van het ­kabinet, ofwel van de FOD, ofwel van allebei. Er waren ook de miljoenen maskers die niet op de juiste ­manier opgeslagen zijn, ook dat moeten we ­bekijken."