Waver beveelt inwoners aan mondmasker te dragen: Viroloog Steven Van Gucht geeft zijn mening

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het bestuur van Waver beveelt zijn inwoners aan een mondmasker te dragen. In verschillende landen zijn burgers hiertoe verplicht. Viroloog Steven Van Gucht houdt vol dat dit nu niet nodig is.

"Wij denken dat het dragen van mondmaskers door alle burgers in de huidige context weinig toegevoegde waarde heeft. In deze fase van de epidemie hebben we gekozen voor een aanpak van minimum 1,5 meter afstand houden tegenover elkaar."

"Het dragen van maskers voegt daar weinig aan toe. Het heeft weinig zin voor een gezond persoon die zich begeeft in de openbare ruimte", stelt Steven Van Gucht. Hij voegt er wel aan toe dat het dragen van mondmaskers in de toekomst wel kan worden aanbevolen of verplicht.

Mondmaskers mogelijk zinvol in de toekomst

"Naar de toekomst toe, wanneer er opnieuw meer intens contact tussen mensen is en voor specifieke beroepen of activiteiten, kan overwogen worden of dat een nuttige aanvullende strategie is. Op dit moment heeft dat echt héél weinig zin. Het heeft zelfs nog minder zin om dit op gemeentelijk niveau te beslissen als dat niet in andere delen van het grondgebied wordt gevolgd."