Volle bus arbeiders krijgt elk een boete voor niet naleven van regels voor social distancing

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Een volle bus met arbeidsmigranten in Nederland heeft elk afzonderlijk een boete gekregen om de voorschriften rond social distancing niet na te leven.

Het voorval deed zich voor in Blerick. Iedereen op de bus, zo'n dertig arbeiders inclusief de chauffeur, kregen een boete van 399 euro. De eigenaar van het uitzendbureau nam de verantwoordelijkheid op zich. "Dit had niet mogen gebeuren. Ik neem alle boetes op me", zegt eigenaar Asur Ozkul van uitzendbureau Cova aan NOS.

Het uitzendbureau zei nochtans dat er een tweede bus ter beschikking was, maar dat die geblokkeerd stond door een vrachtwagen. De eerste bus wilde draaien en richting de tweede bus rijden om de arbeiders te verdelen, toen ze van de weg geplukt werd.

In totaal gaat het om 12.000 euro boetes, maar Ozkul hoopt met de gemeente nog te kunnen onderhandelen. "Het is een stomme fout. Ik kan het niet terugdraaien. Ik kan niet van mijn mensen verwachten dat zij die betalen. Dat is niet menselijk. Ze hebben te hard voor hun geld gewerkt." Ozkul erkent dat hij op de hoogte was van de geldende regels. "We hebben overal informatie over de 1,5 meter afstand hangen voor de werknemers. Ik hoop dat we er in de toekomst scherper op kunnen letten."