Vlaams Belang eist streng optreden tegen relschoppers: "Als we dit tijdens coronacrisis aanvaarden, dan is het einde helemaal zoek"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In Anderlecht moest de politie zaterdag uitrukken omwille van relschoppers. Er werd met stenen gegooid naar de politie en er werden politiewagens vernield. Vlaams Belang wil dat de relschoppers stuk voor stuk geïdentificeerd en zwaar gestraft worden.

De aanleiding voor de rellen was het overlijden van Adil, een jongen van 19. Hij overleed na een aanrijding met een politievoertuig. De jongen vluchtte op dat moment voor een politiecontrole. Vlaams Belang veroordeelt de rellen en eist een streng optreden.

"Het is het uitverkoren moment om krachtdadig in te grijpen en een voorbeeld te stellen,” klinkt het boos bij Brussels Vlaams Belang-senator Bob De Brabandere. “Als we dit nu, tijdens deze coronacrisis, aanvaarden, dan is het einde helemaal zoek!”

Dominiek Lootens, fractieleider in het Brussels Parlement voor de partij, geeft zijn collega gelijk. “Dit is onaanvaardbaar, wat de aanleiding ook mag zijn. Het is al lang duidelijk dat voor dit soort van criminelen een bolwassing, een goed gesprek en een vermaning van mama en papa niet meer volstaan.

Wat er wel moet gebeuren is volgens de partij duidelijk. "Men moet alles in het werk stellen om de relschoppers te identificeren, waarna ze onmiddellijk moeten worden opgepakt en snel worden berecht. Dat mag met veel machtsvertoon gebeuren. We moeten nu een voorbeeld stellen dat we dit niet nemen. Nu niet, nooit niet. Ik zal dit zo snel mogelijk aankaarten bij de bevoegde instanties", aldus Lootens.