Forse kritiek op wat virologen en politici ons aanvankelijk vertelden: "Je was bijna een crimineel als je een mondmasker zou gebruiken"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De communicatie omtrent het gebruik van mondmaskers is bijzonder slecht verlopen. Nadat wekenlang benadrukt werd dat het dragen van een mondmasker geen nut heeft, maken politici en virologen nu de bocht.

Inge Vervotte, voorzitter van zorgnetwerk Emmaüs en voormalig CD&V-politica, stelt de communicatie aan de kaak. "Op een bepaald moment werd de boodschap gegeven dat je bijna een crimineel was als je een mondmasker zou gebruiken omwille van het feit dat je het niet correct zou gebruiken."

"Mensen zijn zo geïnformeerd over wat er allemaal in de wereld gebeurt. Je moet dan duidelijk zeggen dat je sowieso ook moet zorgen voor de handhygiëne en dergelijke als je een masker gebruikt", aldus Vervotte in De Afspraak.

"Ik betreur dat men het gebruik van een mondmasker op een gegeven moment geblameerd heeft, dat men vertelde dat het net gevaarlijker is als je het niet juist gebruikt. Men had ook kunnen zeggen dat het een element van bescherming is, maar dat het altijd in combinatie moet zijn."