Na de containerparkfiles een ongewilde stormloop op tuincentra? "Keer dan terug"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Tuincentra en doe-het-zelf-zaken openen de deuren opnieuw. De vrees leeft voor een ware stormloop. Minister-president Jan Jambon riep vrijdag al op om terug te keren indien er te veel volk staat.

De Vlaming zit al weken binnen. Toen de containerparken de deuren openden, zorgde dat voor ongeziene taferelen. In sommige gemeenten ontstonden er ellenlange files tot aan de ingang.

Bij de heropening van de tuincentra leeft dan ook de vrees voor een herhaling van zulk scenario. De filosofie is duidelijk: we zitten al lange tijd binnen en als we (tuin)materiaal kunnen kopen, dan kunnen we ons zinvol bezighouden in eigen huis.

Indien we echter met duizenden naar de tuincentra en doe-het-zelf-zaken trekken, dan vergroten we opnieuw het risico op verspreiding van het coronavirus en dat willen we net vermijden. 

Vlaams minister-president Jan Jambon riep vrijdag al op om het gezond verstand te gebruiken en terug te keren indien er te veel volk is.  "Wanneer we straks naar een tuincentrum of doe-het-zelf-zaak gaan en we zien dat er daar veel volk staat aan te schuiven, keer dan terug naar huis en kom op een ander moment terug."