Jean-Marie Dedecker houdt zich niet in: "Maghrebijns vuilgebekt tuig van de richel"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker is van mening dat onze samenleving tegenwoordig te zacht is voor criminelen. Hij vindt begrip voor daders een onderdeel van onze beschaving, maar vindt dat er nu "een pervers begrip" voor criminelen is ontstaan.

Brussel is de jongste tijd meermaals negatief in het nieuws gekomen door allerlei incidenten. Zo waren er de rellen na de dood van de jonge Adil, die op een brommer vluchtte voor een controle en overleed na een botsing met een politievoertuig.

En er was Esli Balatova, die filmde hoe een aantal "kwijlende" mannen haar op straat nakeken (Lees ook: Studente filmt 'kwijlende' jongemannen, politie pikt de zaak op). "Maghrebijns vuilgebekt tuig van de richel van doorsnee 30 tot 40 jaar oud dat zijn handen niet kan thuishouden", schrijft Dedecker daarover in een column op Knack.be.

De voorzitter van LDD hekelt ook het feit dat de opgepakte relschoppers in Anderlecht al snel weer op vrije voeten waren en steekt zijn mening daarover niet onder stoelen of banken. "Er loopt een dunne koord tussen problemen benoemen en een groep stigmatiseren - iets waarvan ik weerom zal beschuldigd worden."