Jean-Marie Dedecker: “Ik denk wel dat ik zal opkomen bij nieuwe verkiezingen, ik ben nogal kwaad”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Meer dan een jaar na de verkiezingen is ook de poging van Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) om een nieuwe regering te vormen mislukt, zij boden maandag hun ontslag aan bij koning Filip. Jean-Marie Dedecker wijst met de vinger naar Open Vld en MR.

Bart De Wever en Paul Magnette hebben voldoende moeite gedaan. We worden gegijzeld door een systeemcrisis. De fout ligt bij Open Vld en MR, dat is alles.”

“Er zijn nu geen pistes meer. De blauwen hopen alles te kunnen saboteren zodanig dat ze de regering in lopende zaken kunnen verderzetten. Dan hebben Open Vld en MR samen bijna alle ministers.”

“Dat is hun enige bedoeling en ze zullen ook alles blijven saboteren. Zij willen zolang mogelijk aan de macht blijven en meer interesseert hen niet”, vertelt Jean-Marie Dedecker in gesprek met Redactie24.

Nieuwe verkiezingen

“De enige resterende oplossing is nieuwe verkiezingen en zondag 8 november zou een fantastische datum zijn, dat heb ik al eerder gezegd. We kunnen dan op 11 november de wapenstilstand tekenen en op 15 november, op de dag van de dynastie, de boedelscheiding.”

Wil Dedecker zelf nog opkomen wanneer het tot een nieuwe stembusgang komt? “Ik zal daar op dat moment een antwoord op geven, maar ik denk het wel. Ik ben nogal kwaad over wat er gebeurt.”