Niet alleen zorgen om corona, maar ook over het weer: ‘Het is dramatisch’

door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Het coronavirus beheerst het nieuws al wekenlang. Desondanks mogen andere zaken, zoals bijvoorbeeld het weer, niet uit het oog verliezen.

Ook het weer doet de wenkbrauwen fronsen. We krijgen opnieuw te maken met een zorgelijke droogte. Dat meldt VRTNWS. Afgelopen zaterdag regende het nog eens, maar dat was toen wel de eerste keer in 28 dagen.

In het begin van het jaar was het heel nat, stormachtig ook en nu is het te droog, zelfs kurkdroog. Dat is zo al bezig vanaf de tweede helft van maart. Er viel vanaf 21 maart geen druppel regen meer. Afgelopen zaterdag kregen we dan terug wat regen, maar volgens het KMI was dat toen al 28 dagen geleden (onder droge dagen worden dagen met minder dan 1 millimeter neerslag gerekend, red.)

In natuurgebieden in de provincies Antwerpen en Limburg is er groot brandgevaar. Code rood er is er van kracht. Het KMI vreest voor grote problemen als we nog een paar maanden verder zijn. En de maand april is nu al dramatisch, volgens VRTNWS.

De eerste drie maanden van het jaar was er genoeg regen, maar april staat nu al aangeschreven als uiterst droog. En ook de komende dagen zal er geen druppel regen vallen. “Het jaar 2020 staat nu al in de lijst van langdurige droogtes”, zegt het KMI.