Maggie De Block waarschuwt ons nu al: “Niet de bedoeling om feestjes te organiseren en vrienden uit te nodigen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De plannen van de exitgroep lagen woensdag op de straatstenen. Zo weten we nu allicht dat we terug samen mogen komen met vrienden, weliswaar met een maximum van tien personen.

Vrijdag komt de Nationale Veiligheidsraad samen. Die zal een beslissing nemen over het versoepelen van de maatregelen. “Ik vind het zeer spijtig dat zo’n informatie gelekt wordt”, bedenkt minister van volksgezondheid Maggie De Block zich in Het Nieuwsblad. “Maar het hoort erbij, zeker?”

“Het probleem met zo’n lek is dat het enorme verwachtingen schept. Het is een hele reeks maatregelen, maar de veiligheidsraad moet daar keuzes in maken.”

Familie bezoeken
Zo is er een voorstel om dat je één keer per week met vrienden mag afspreken. “Het is niet de bedoeling om vrienden uit te nodigen en feestjes te gaan organiseren”, waarschuwt De Block. “Het gaat telkens om dezelfde groep mensen. Dit is bedoeld om met de familie samen te kunnen komen en af te spreken met kleinkinderen - en achterkleinkinderen.”

“Zeker voor oudere mensen die hun familie enkel maar vanachter het raam zien. Ik begrijp dat ze hun kleinkinderen missen. Daarom willen we nu meer contact toelaten, al is dat niet met iedereen en niet elke dag. Eerst met beperkte familiekring, we zijn nog niet aan het feesten.”