Bart Tommelein: “Tegen die datum kunnen verschillende horeca-zaken weer open”

door: PMN
Bart Tommelein
Afbeelding bron: Photonews
Het ziet er niet naar uit dat de horeca snel weer zijn deuren mag openen. De sector wordt erg zwaar getroffen door de coronamaatregelen.

De grote vrees is dat een pak horecazaken de lange verplichte sluiting niet zullen overleven. En ook Bart Tommelein (Open VLD) maakt zich zorgen. De burgemeester van Oostende kijkt naar de horecazaken aan de kust.

“De hotels aan de kust zijn nog wel open”, licht Bart Tommelein toe in ‘Villa Politica’. “Alleen komen er nauwelijks of geen mensen naar die hotels en dat is problematisch.”

“In West-Vlaanderen en dan vooral aan de kust, hebben we schrik dat de horeca te laat weer van start mag gaan. Ik weet wel dat er een aantal zaken zijn die we in acht moeten nemen. Ik ben een burgemeester die op dit moment over de veiligheid en de volksgezondheid waakt.”

Tommelein wil de horeca snel weer open. “Dat kan mits in het acht nemen van goede maatregelen en afspraken, dan zouden er wel een deel van de restaurants opnieuw moeten kunnen opengaan. Wanneer? Ik denk dat dit tegen Hemelvaart moet kunnen.”