Bart Tommelein laat gebruik strandcabines toe: “Maar geen picknick of zonnebaden”

door: BVDO
Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, laat het gebruik van de strandcabines in zijn stad vanaf vandaag weer toe.

Het belangrijkste element blijft evenwel de social distancing. “De toelating geldt enkel voor strandcabines die verhuurd zijn voor het hele seizoen. Iedereen moet zich uiteraard steeds aan de coronamaatregelen houden. Je mag aan de strandcabine zitten, maar enkel samen met mensen die onder één dak wonen of samen een ‘bubbel’ vormen. Verschillende bubbels mogen niet vermengd worden. Er moet in het bijzonder op gelet worden dat kinderen niet samen tussen de cabines spelen. Ook de afstandsregels moeten nauw nageleefd worden. Picknicken aan de cabine is voorlopig nog niet toegelaten.”

Het is ook belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënische maatregelen kan houden. “Zo neem je best een handgel mee. Op vandaag zijn er niet voldoende sanitaire installaties aan het strand, de horeca is immers nog niet open en het badseizoen is nog niet gestart. Je moet er dus voor zorgen dat je thuis naar het toilet kan of een mobiel toilet gebruikt in de cabine. Wildplassen wordt streng bestraft. Het gebruik van een strandzeil wordt sterk aanbevolen. Het maakt het makkelijker om de nodige afstand te houden en verhoogt de veiligheid.”

De politie zal toezien op de naleving van de maatregelen. Samenscholingen op dijk en strand blijven strikt verboden. Om het hemelvaartsweekend in goede banen te leiden werden alvast extra patrouilles voorzien. “Het Oostendse stadsbestuur heeft daarom besloten dat niet alleen houders van een strandcabine, maar ook mensen die in de buurt wonen of een tweede verblijf hebben voortaan kort op het strand mogen zitten of hun kinderen laten spelen. De Nationale Veiligheidsraad verbiedt echter nog steeds om te zonnebaden of te picknicken. Die mensen mogen zich dus niet op het strand ‘installeren’.”