Alexander De Croo heeft écht geen goed nieuws: “Langere sluiting voor bepaalde sectoren”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De horeca vraagt om een datum wanneer ze de deuren weer mogen openen. Morgen komt de Nationale Veiligheidsraad samen die zich daar zal over ontfermen.

De horeca is een groot probleem sinds het uitbreken van het coronavirus. “Het wordt een marathon voor ons allemaal, maar in de horeca wordt het absoluut niet eenvoudig”, citeert Belga Alexander De Croo bij Radio 1.

“We hebben maatregelen genomen om bedrijven erdoor te helpen, maar het zou kunnen dat bepaalde sectoren een langduriger periode van sluiting tegemoet gaan. Dan zullen we kijken welke bijkomende maatregelen we moeten nemen.”

Het is nu al duidelijk dat alles gefaseerd en gecontroleerd zal gebeuren. “Als er een exit komt, betekent dat niet dat alles achter de rug is. Het virus kan nog in alle hevigheid terugkomen. Het laatste wat we willen is dat het op de Meir opnieuw koppen lopen zou worden, dat kunnen we vandaag niet doen.”

Alexander De Croo verwacht vrijdag meer duidelijkheid van de Nationale Veiligheidsraad. “Een goede communicatie zou zijn dat men heel duidelijk aangeeft wat er op korte termijn gebeurt en aangeeft wat de voorwaarden zijn om naar de volgende stappen in de versoepeling te gaan.”