Voorzitter expertengroep tempert enthousiasme: Winkels gaan eigenlijk te vroeg open en geen volle winkelstraten vanaf 11 mei

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Alle winkels mogen op 11 mei opnieuw de deuren openen, maar dat is te vroeg. Dat vinden de wetenschappers die niet gevolgd werden door de regering.

Het is Erika Vlieghe, de voorzitster van de expertengroep en professor infectieziekten, die duidelijk maakt dat ze niet gelukkig is met deze beslissing.

"Wij vinden vooral de timing voor de opening van de winkels bijzonder kort en krap. Wij hadden de opening van de winkels liever later dan 11 mei gezien", vertelde Erika Vlieghe bij VTM nieuws.

Vermijden dat mensen in massa gaan winkelen

Zij benadrukt dat er heel strenge voorwaarden zullen komen en dat we niet moeten denken dat we met z'n allen plots kunnen gaan flaneren in drukke winkelstraten.

"De voorwaarden om te winkelen gaan spijkerhard ingevuld moeten worden. We willen absoluut vermijden dat mensen over enkele weken in massa beginnen winkelen. We zullen daar strikte voorwaarden voor omschrijven zodanig dat mensen wel naar een winkel kunnen gaan, maar grote drukte in winkelstraten is absoluut uit den boze."