Coronavirus zorgt mogelijk voor gevaarlijke reactie bij kinderen: Artsen in het VK gewaarschuwd

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In het Verenigd Koninkrijk hebben dokters de melding gekregen om alert te zijn voor een zeldzame maar gevaarlijke reactie bij kinderen die in verband zou kunnen worden gebracht met het coronavirus.

In het Verenigd Koninkrijk werden op intensieve zorgen ernstig zieke kinderen met ongewone symptomen behandeld, daarbij is sprake van een 'multi-systeem ontsteking'. Dat schrijft BBC news.

Sommige, maar niet elk van de kinderen, testte positief op het coronavirus. Het is niet duidelijk hoeveel kinderen de reactie vertoonden, maar het gaat om een klein aantal.

"Het is pas de laatste paar dagen dat we die rapporten hebben gezien. We hebben onze experts gevraagd om dit met spoed te onderzoeken", stelt Stephen Powis, medisch directeur van National Health Service.

Men is bezorgd dat er een coronavirus-gerelateerd ontstekingssyndroom ontstaat bij kinderen in het Verenigd Koninkrijk of dat er een andere, nog niet geïdentificeerde, infectie kan zijn die verband houdt met deze gevallen.

De jonge patiënten waren extreem ziek. Ze hadden een hoge temperatuur, lage bloeddruk, huiduitslag en ademhalingsmoeilijkheden. 

Deskundigen benadrukken wel dat zeer weinig kinderen ernstig ziek worden van het coronavirus. Dat tonen cijfers van over de hele wereld aan.