Van Grieken is heel duidelijk: “Als men weer die factuur naar de Vlaming doorschuift, zal het niet met ons zijn”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken brengt naar aanleiding van 1 mei hulde aan de mensen in de zorg. Hij hoopt dat de Vlaming niet het slachtoffer zal worden van deze crisis.

"Ik heb gesproken met mensen die actief zijn in de ziekenhuizen. Die kloppen overuren, 60 tot 70 uur zelfs, en zij hebben schrik dat ze op het einde van de rit minder gaan overhouden, hun verlof ingetrokken zal worden en ze nog meer belastingen gaan krijgen", zegt Van Grieken in "De ochtend" op Radio 1. "Daar gaan mijn haren van recht staan. Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen.”

Van Grieken hoopt dat de “hardwerkende” Vlaming niet het slachtoffer gaat worden van deze coronacrisis. "Wie gaat die crisis betalen? Het zal niet weer die hardwerkende Vlaming zijn. Ze hebben de factuur van de bankencrisis in 2008 naar die hardwerkende Vlaming doorgeschoven, ze hebben de factuur van de immigratiecrisis in 2015 opnieuw naar die hardwerkende Vlaming doorgeschoven, als men het in zijn hoofd haalt om de coronafactuur weer naar die hardwerkende Vlaming die al zoveel belastingen betaalt, doorschuift, dan zal het niet met Vlaams Belang zijn."

Vlaams Belang wil de factuur betalen door onder meer de sociale zekerheid voor niet-EU-burgers af te schermen.